E-mail: info@kinezrefel.hu Mobil: +36 (20) 562-2709                                                                                      Új vendégek első kezelése csak 6.000 Ft

A kezelések árát megtalálod az árlista menüpont alatt.

Gyógyulás Bach virágterápiával, gyógyszerek nélkül

A virágterápiák hasonló elven működnek, mint a homeopátia. A hasonló a hasonlót szereti és gyógyítja elv az azonos frekvencián történő rezgések működésén alapul. Az élőlények, a színek, a hangok mind egy bizonyos frekvencián rezegnek. Az elv lényege azon szellemi törvényen – ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is – alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást. Egy gondolati, akarati vagy érzelmi egyensúlyvesztés egy bizonyos rezgést képvisel, és a megfelelő virágterápiás eszenciák kiválasztásával létrejön egy, a megoldandó problémával ellentétes fázisban működő kioltó rezgés, amely a kiváltó okra hat, és segít azt feloldani.

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely, vadon nőtt növények virágaiból készült eszenciákat használ. Közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerét, melyben 38 vadon élő virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. A Back virágeszenciák a múlt stresszorai, traumái által a belső világból eredő negatív állapotokat, blokkokat oldják, a pozitív jelen idejű viselkedés érdekében. Bach szerint a lelkünk és az egyéniségünk között feszülő konfliktus miatt keletkeznek betegségeink, lelki problémáink. Így a problémák információt adnak a bennünk lévő feszültségről, lelkiállapotról. A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható; tehát nem találunk szívre, májra, emésztésre stb. való eszenciákat, hanem ezek helyett a betegség mögött okként fennálló lelkiállapotra, félelemre, bizonytalanságra, önbizalomhiányra, stb. mert a cseppek a testi tünetek helyett az azokat okozó lelkiállapotot veszik célba, annak megszüntetésére irányulnak.

A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek gyerekeknél, ill. más terápiákkal egyidejűleg és gyógyszeres kezelés mellett is biztonsággal alkalmazhatóak.

A cseppek kiválasztásához többféle megoldás jöhet szóba pl. izomteszt (kineziológia), kártya, tünetek felsorolása alapján kiválasztás. Én az izomtesztet használom.