E-mail: info@kinezrefel.hu Mobil: +36 (20) 562-2709                                                                                      Új vendégek első kezelése csak 6.000 Ft

A kezelések árát megtalálod az árlista menüpont alatt.

Alkatfunkció/Testkód

A génekben hordozzuk a viselkedésünket.

A megjelenésünk, a testtartásunk és a vonásaink vizsgálata a történelem minden szakaszában fellelhető. Tudományos kutatások ezrei foglalkoznak azzal, vajon be lehet-e skatulyázni az egyéni individuumokat pusztán a külső jegyek alapján, és ennek tükrében kijelenthető-e, hogy ha valaki bizonyos külső ismérveket hordoz, akkor biztosan ennek megfelelő belső tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy tűnik, hogy DNS-állományunk születésünk pillanatától kezdve meghatározza alapvető viselkedési mintáinkat. Robert L. Whiteside kutatásai statisztikailag is igazolták a testkódok és a viselkedési minták összefüggéseit. A kineziológia izgalmas ága az úgynevezett alkatfunkciós elemzés. Segítségével megtudhatjuk, hogy testfelépítésünk, fejformánk, arcberendezésünk milyen tulajdonságokról, jellemvonásokról árulkodik. Ennek segítségével megismerhetjük erősségeinket, melyekre alapozni érdemes egész életünk során, valamint gyenge pontjainkat, fejlesztendő területeinket, amik miatt így vagy úgy reagálunk bizonyos szituációkban, ahogy egyébként tudatosan nem szeretnénk és nem tudatosan döntöttünk el. Megfejthetjük sok esetben azt is: valakit miért tartunk vonzónak, mások miért taszítanak minket látszólag ok nélkül, sokszor választ kaphatunk arra is miért esünk ugyanabba a párkapcsolati hibába folyamatosan.

Ezeket az ismereteket a kineziológusok rendszeresen használják a kezelések során. Ha például a kliensnek konfliktusa van valakivel, a szakember megnézi (illetve izomteszteléssel megállapítja), melyik az az alkatfunkciós jegy, ami abban a helyzetben bekapcsol és megfelelő korrekciókkal oldja a hozzá kapcsolódó érzelmi stresszt. Ezután nagyobb eséllyel áll helyre a béke a két fél között. Az alkatfunkciós elemzés igazán hasznos lehet például pályaválasztás előtt, a gyermeknevelés során vagy a párkapcsolatunk elemzésénél. Olyankor is hasznos, ha állandó, visszatérő probléma van jelen az életünkben.