E-mail: info@kinezrefel.hu Mobil: +36 (20) 562-2709                                                                                      Új vendégek első kezelése csak 6.000 Ft

A kezelések árát megtalálod az árlista menüpont alatt.

Fülakupunktúra

Testünkön több mikrorendszer is megtalálható. A mikrorendszerek lényege, hogy ezeken a területeken megtalálható az összes szervünk/ egész testünk leképeződése. Ezek az úgynevezett reflexzónák.  Ilyen például: a talp, a tenyér, a fül és az írisz.

Az fülakupunktúrás kezelés során a fülön megtalálható adott szervhez tartozó reflex területet stimuláljuk mechanikusan (tűvel, magvakkal, mágnessel), ezáltal a hozzá tartozó szerv működésére, a vele összefüggésben levő többi szervre és a velük kapcsolatos betegségekre is jótékony hatást gyakorolunk.

Magyarországon a fülakupunktúrás addiktológus a NADA protokoll szerinti 5 pontot stimulálja/szúrja meg, mely pontok a következők:

  • Shen men
  • Szimpatikus pont
  • Máj pont
  • Vese pont
  • Tüdő pont

A pontok szervezetre és szervekre gyakorolt hatása:

  • Shen men pont: Legerősebb méregtelenítő pont. Nyugtató hatású a lélekre és a szívre, oldja a lelki feszültséget, fokozza a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus áthangolódását. csökkenti az agresszivitást, illetve javítja a pszichés betegségeket (skizofrénia, epilepszia). javítja a nyugtalanságot, álmatlanságot, depressziót Enyhíti a köhögést és az influenzás tüneteket, görcsoldó hatású, láz- és gyulladáscsökkentő, normalizálja a vérnyomást (tehát akár magas- akár alacsony vérnyomás esetén jótékony a hatása). Megszünteti a keringési zavarokat és a verejtékezést, fokozza az alhasi vérkeringést.
  • Szimpatikus pont: A Shen-men ponttal együtt az idegrendszer egyensúlyát teremti meg, nyugtató, görcsoldó, általános fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. Álmatlanság, depresszió, nyugtalanság ellen hatásos, enyhíti az éjszakai spontán izzadást, kedvezően hat érgyulladás és klimaxos panaszok esetén. Harmonizálja a máj működését, segíti a vérerek tágulását. Hasizmot lazítja –epegörcsnél, vesegörcsnél segít. Szabályozza a szívritmust, a szaporát visszaállítja. Hatásos az artériák és vénák görcsénél, érgyulladásnál, megfelelő szintre hozza a vérnyomást.
  • Máj pont: düh, harag, frusztrált állapot oldásában segít, erősíti a máj méregtelenítő, átalakító működését és csökkenti a görcskészséget, jótékony hatással van az akut és krónikus hepatitis betegségben szenvedőkre, enyhíti az emésztési zavarokat, kedvezően hat az epehólyag gyulladásra, enyhíti a fejfájást és szédülést valamint a hasi felfúvódást Kedvezően hat az izomspazmusokra és az izomgyengeségre. Májbetegségek, májcirrózis esetén jótékony hatású, enyhíti a menstruációs panaszokat. A szem betegségire is gyógyító hatással bír, javítja a látást, erősíti a gyomrot, csökkenti az izomfeszülést, segíti a méregtelenítést. Kedvezően befolyásolja az általános kedvetlenséget, depressziós állapotot. Helyreállítja a cukorháztartást, csillapítja a fájdalmat.
  • Vese pont: Oldja a félelmet és a párkapcsolati gondokat. Koordinálja a vízháztartást. Jótékony hatású potenciazavarok és nőgyógyászati betegségek esetén. Segíti a csonttörések gyógyulását, javítja a csontszerkezeti zavarokat, segíti a D vitamin képződést. Kedvezően hat idegrendszeri betegségek esetén, élesíti a hallást és látást. Kezeli a fül, a húgy- és ivarszervek betegségeit. Fokozza a méregtelenítést és az anyagcseretermékek kiválasztását, erősíti a lelkierőt, enyhíti a fogfájást. Csillapítja fogínyvérzést, segíti a csonttörések gyógyulását, kedvezően hat a vizelet visszatartási problémák esetében. Stimulálja a agyszöveteket, elmulasztja a fejfájást, szabályozza a vérnyomást. Csökkenti a szédülést.
  • Tüdő pont: Csökkenti bánat, és a szomorúság érzését, oldja a szorongást és gyászt. Méregteleníti a tüdőket, növeli a tüdőkapacitást, stimulálásával mélyül a légzés, segíti a vese kiválasztó tevékenységét. Jótékony hatású az arc melléküreg betegségek esetében, enyhíti az asztma, az allergia, az influenza tüneteit és a köhögést, valamint javítja a légzőszervi megbetegedéseket. Kedvezően hat hasmenés, székrekedés, bélhurut esetén. Serkenti a vérkeringést, jótékony hatású tüdő és légzőszervi betegségek esetén, kedvezően befolyásolja a hőmérsékletszabályozásunkat, így kedvezően hat az éjszakai spontán izzadásokra is. Jótékony hatású a bőrbetegségek esetén, megszünteti a vérkeringés zavarait. Fokozza az anyagcserét és a vér oxigénellátását. Javítja a magatartás problémákat.