E-mail: info@kinezrefel.hu Mobil: +36 (20) 562-2709                                                                                      Új vendégek első kezelése csak 6.000 Ft

A kezelések árát megtalálod az árlista menüpont alatt.

Tanulást segítő foglalkozás gyerekeknek

A foglalkozás kineziológiai alapokra épül. Célja, hogy oldja a gyerkőc tanulással kapcsolatos szorongásait, magabiztossá tegye, növelje önbizalmát  és önbecsülését, pozitívvá tegye a gyerekek belső hozzáállását.

 A foglalkozás alatt a gyerekek olyan gyakorlatokat sajátítanak el, melyek:

 - Egy része az integrált agyműködést segíti, vagyis a jobb és bal agyfélteke, az elülső és hátulsó rész, alsó és felső rész és az agy-test együttműködését, működésük összhangját segíti elő;

- Más része segíti a gyermeket a stresszes helyzet kezelésében, vagyis az integrált agyműködés fenntartását, fennmaradását segíti stresszes helyzetben (felelés a táblánál, érettségi vizsga, dolgozat);

- Harmadik része oldja a feszültséget, szorongást;

- Negyedik része képességfejlesztő, vagyis fejleszti például a gyermek kommunikációs képességét, koncentrációs képességegét;

- Ötödik része az érzékszerveket segíti a jobb teljesítményben. (jól lássa, jól hallja, jól kommunikálja, jól emlékezzen, értően olvasson);

Ezeket a gyakorlatokat aztán a gyermekek otthon és az iskolában is fogják tudni alkalmazni önállóan.

Fülakupunktúra

Testünkön több mikrorendszer is megtalálható. A mikrorendszerek lényege, hogy ezeken a területeken megtalálható az összes szervünk/ egész testünk leképeződése. Ezek az úgynevezett reflexzónák.  Ilyen például: a talp, a tenyér, a fül és az írisz.

Az fülakupunktúrás kezelés során a fülön megtalálható adott szervhez tartozó reflex területet stimuláljuk mechanikusan (tűvel, magvakkal, mágnessel), ezáltal a hozzá tartozó szerv működésére, a vele összefüggésben levő többi szervre és a velük kapcsolatos betegségekre is jótékony hatást gyakorolunk.

Magyarországon a fülakupunktúrás addiktológus a NADA protokoll szerinti 5 pontot stimulálja/szúrja meg, mely pontok a következők:

 • Shen men
 • Szimpatikus pont
 • Máj pont
 • Vese pont
 • Tüdő pont

A pontok szervezetre és szervekre gyakorolt hatása:

 • Shen men pont: Legerősebb méregtelenítő pont. Nyugtató hatású a lélekre és a szívre, oldja a lelki feszültséget, fokozza a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus áthangolódását. csökkenti az agresszivitást, illetve javítja a pszichés betegségeket (skizofrénia, epilepszia). javítja a nyugtalanságot, álmatlanságot, depressziót Enyhíti a köhögést és az influenzás tüneteket, görcsoldó hatású, láz- és gyulladáscsökkentő, normalizálja a vérnyomást (tehát akár magas- akár alacsony vérnyomás esetén jótékony a hatása). Megszünteti a keringési zavarokat és a verejtékezést, fokozza az alhasi vérkeringést.
 • Szimpatikus pont: A Shen-men ponttal együtt az idegrendszer egyensúlyát teremti meg, nyugtató, görcsoldó, általános fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású. Álmatlanság, depresszió, nyugtalanság ellen hatásos, enyhíti az éjszakai spontán izzadást, kedvezően hat érgyulladás és klimaxos panaszok esetén. Harmonizálja a máj működését, segíti a vérerek tágulását. Hasizmot lazítja –epegörcsnél, vesegörcsnél segít. Szabályozza a szívritmust, a szaporát visszaállítja. Hatásos az artériák és vénák görcsénél, érgyulladásnál, megfelelő szintre hozza a vérnyomást.
 • Máj pont: düh, harag, frusztrált állapot oldásában segít, erősíti a máj méregtelenítő, átalakító működését és csökkenti a görcskészséget, jótékony hatással van az akut és krónikus hepatitis betegségben szenvedőkre, enyhíti az emésztési zavarokat, kedvezően hat az epehólyag gyulladásra, enyhíti a fejfájást és szédülést valamint a hasi felfúvódást Kedvezően hat az izomspazmusokra és az izomgyengeségre. Májbetegségek, májcirrózis esetén jótékony hatású, enyhíti a menstruációs panaszokat. A szem betegségire is gyógyító hatással bír, javítja a látást, erősíti a gyomrot, csökkenti az izomfeszülést, segíti a méregtelenítést. Kedvezően befolyásolja az általános kedvetlenséget, depressziós állapotot. Helyreállítja a cukorháztartást, csillapítja a fájdalmat.
 • Vese pont: Oldja a félelmet és a párkapcsolati gondokat. Koordinálja a vízháztartást. Jótékony hatású potenciazavarok és nőgyógyászati betegségek esetén. Segíti a csonttörések gyógyulását, javítja a csontszerkezeti zavarokat, segíti a D vitamin képződést. Kedvezően hat idegrendszeri betegségek esetén, élesíti a hallást és látást. Kezeli a fül, a húgy- és ivarszervek betegségeit. Fokozza a méregtelenítést és az anyagcseretermékek kiválasztását, erősíti a lelkierőt, enyhíti a fogfájást. Csillapítja fogínyvérzést, segíti a csonttörések gyógyulását, kedvezően hat a vizelet visszatartási problémák esetében. Stimulálja a agyszöveteket, elmulasztja a fejfájást, szabályozza a vérnyomást. Csökkenti a szédülést.
 • Tüdő pont: Csökkenti bánat, és a szomorúság érzését, oldja a szorongást és gyászt. Méregteleníti a tüdőket, növeli a tüdőkapacitást, stimulálásával mélyül a légzés, segíti a vese kiválasztó tevékenységét. Jótékony hatású az arc melléküreg betegségek esetében, enyhíti az asztma, az allergia, az influenza tüneteit és a köhögést, valamint javítja a légzőszervi megbetegedéseket. Kedvezően hat hasmenés, székrekedés, bélhurut esetén. Serkenti a vérkeringést, jótékony hatású tüdő és légzőszervi betegségek esetén, kedvezően befolyásolja a hőmérsékletszabályozásunkat, így kedvezően hat az éjszakai spontán izzadásokra is. Jótékony hatású a bőrbetegségek esetén, megszünteti a vérkeringés zavarait. Fokozza az anyagcserét és a vér oxigénellátását. Javítja a magatartás problémákat.

Maui virág- és drágakőeszenciák

A virágterápiák hasonló elven működnek, mint a homeopátia. A hasonló a hasonlót szereti és gyógyítja elv az azonos frekvencián történő rezgések működésén alapul. Az élőlények, a színek, a hangok mind egy bizonyos frekvencián rezegnek. Az elv lényege azon szellemi törvényen – ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is – alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást. Egy gondolati, akarati vagy érzelmi egyensúlyvesztés egy bizonyos rezgést képvisel, és a megfelelő virágterápiás eszenciák kiválasztásával létrejön egy, a megoldandó problémával ellentétes fázisban működő kioltó rezgés, amely a kiváltó okra hat, és segít azt feloldani.

Az izomteszteléses módszer pontosan megmondja, melyik eszenciára van szükséged.

A Maui virágeszenciák segítenek, életenergiával töltenek fel, erőt adnak a jelenben egy pozitívabb jövő elérésének érdekében. Pozitív rezgéseket közvetítenek, így segítve a pozitív változást es öngyógyító folyamataink beindulását.

A Maui Drágakőeszenciák nem tartoznak a virágterápiák közé, de gyakran együtt alkalmazzák őket a Maui virágeszenciákkal, mert amíg azok a változáshoz szükséges pozitív energiával töltenek fel, addig a drágakövek a szándékot erősítik amely mozgósítja az energiát.

Problémamegoldás, személyiség fejlesztés, betegségek kezelése kineziológiával

A kineziológia nagyon hatékony módszer, mely pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmaz. Készség-, képesség- személyiség fejlesztő és stresszoldó. A test-lélek-szellem egységét tartja szem előtt és hatékonyan befolyásolja a test energiaáramlását. Egy-egy a szervezet számára stresszt okozó probléma feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre, ezáltal aktivizálja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A kineziológia az okot keresi a panasz mögött, azt oldja fel, szünteti meg, így természetesen maga a panasz/probléma is megszűnik.

A kineziológia a mozgás tudománya, azon az egyszerű tényen nyugszik, hogy az izmok és az idegrendszer közvetlen kapcsolatban állnak egymással és az izmokban, sejtekben minden információ eltárolódik, mely információk az izomteszt során könnyen és pontosan előhívhatóak. Így tudjuk feltárni, előhívni az egy-egy panasz vagy betegség mögött álló valódi okokat.

A hagyományos kínai orvoslás szerint a Qi - a világmindenséget jelentő életenergia, harmonikus eloszlása és akadálytalan keringése a testen belüli energiacsatornákban (meridiánokban)az egészség feltétele.

A kínai orvoslás betegségképe:

A meridiánokban keringő Qi elakadása, a yin-yang egyensúly felborulása.

A Qi-áramlás elakadásának lehetséges okai:

 • belső v. érzelmi ok,
 • külső v. környezeti ok,
 • táplálkozási, életmódbeli kiegyensúlyozatlanság, ill.
 • túlhajszoltság, stressz.

A qi elakadását okozó problémákat és stresszt a kineziológiai oldás során izomteszttel felszínre tudjuk hozni és fel tudjuk oldani, helyre tudjuk állítani a kitesztelt korrekciók segítségével így helyreállítva a szervezet számára oly nagy fontossággal bíró energiaáramlást/energetikai egyensúlyt.

Milyen problémákon tud segíteni a kineziológiai oldás?

 • tanulási problémák
 • meddőség kezelése
 • párkapcsolati problémák
 • stresszoldás,
 • félelmek, szorongások oldása
 • képességfejlesztés
 • öngyógyító folyamatok beindítása
 • önértékelési problémák
 • allergia, túlsúly,
 • szenvedélybetegségek
 • depresszió, fásultság
 • alvászavarok

A Qi-ről és meridiánokról bővebben a Miért betegszünk meg c. cikkben olvashatsz.

A stresszről és a szervezetre gyakorolt káros hatásairól bővebben a Stressz és a betegségek c. cikkben olvashatsz.

Energetikai kezelés, energia gyógyászat, öngyógyító folyamatok beindítása

Az ember nemcsak test és lélek, mindenképpen rendelkezik egy transzcendentális résszel is.  A betegség a test-lélek- szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából, az energiaáramlás blokkoltságából, az energetikai egyensúly zavarából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának/egyensúlynak a helyreállításával kezdődik, hiszen öngyógyító folyamataink csak így tudnak beindulni.

Ha testi, lelki és szellemi szinten kiegyensúlyozottan élünk, akkor az energia akadálytalanul áramlik. Ha azonban bármelyik szinten problémánk van, az energiaáramlás útjába akadály kerül, az érintett csakrák beszűkülnek, elzáródnak. Energetikai blokkok jönnek létre, amelyek a kiváltó ok tartós fennállása esetén idővel betegséghez vezetnek, hiszen ezen blokkok gátolják az energia szabad áramlását, így bizonyos szervekben energiahiány, míg máshol energiatöbblet alakul ki. Az energetikai kezelés során a blokkokat feloldjuk, a csakrákat kitisztítjuk, ezzel szabad áramlást biztosítva az energiának, így a szervezet öngyógyító folyamatai újra működni tudnak. Visszaáll a szervezet energiaegyensúlya. Már a konkrét betegségtünetek megjelenése előtt hatékonyan kezelhető a kialakult energetikai zavar, bármi okozta is azt.

Ez egy tisztító, lazító, blokkoldó és egyben energetizáló kezelés, mely segíti az öngyógyító folyamatok beindulását, a lelki és érzelmi problémák, nehézségek, valamint a stressz feloldását, az aura és a csakrák tisztulását, energetizál, növeli a belső látást, az intuíciót.

Gyógyulás Bach virágterápiával, gyógyszerek nélkül

A virágterápiák hasonló elven működnek, mint a homeopátia. A hasonló a hasonlót szereti és gyógyítja elv az azonos frekvencián történő rezgések működésén alapul. Az élőlények, a színek, a hangok mind egy bizonyos frekvencián rezegnek. Az elv lényege azon szellemi törvényen – ezt a törvényt megtaláljuk a fizikában is – alapul, hogy ha egy rezgés egy azonos frekvenciájú, de ellentétes fázisú rezgéssel találkozik, a két rezgés kioltja egymást. Egy gondolati, akarati vagy érzelmi egyensúlyvesztés egy bizonyos rezgést képvisel, és a megfelelő virágterápiás eszenciák kiválasztásával létrejön egy, a megoldandó problémával ellentétes fázisban működő kioltó rezgés, amely a kiváltó okra hat, és segít azt feloldani.

A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely, vadon nőtt növények virágaiból készült eszenciákat használ. Közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágterápia rendszerét, melyben 38 vadon élő virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. A Back virágeszenciák a múlt stresszorai, traumái által a belső világból eredő negatív állapotokat, blokkokat oldják, a pozitív jelen idejű viselkedés érdekében. Bach szerint a lelkünk és az egyéniségünk között feszülő konfliktus miatt keletkeznek betegségeink, lelki problémáink. Így a problémák információt adnak a bennünk lévő feszültségről, lelkiállapotról. A 38 virágeszencia mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható; tehát nem találunk szívre, májra, emésztésre stb. való eszenciákat, hanem ezek helyett a betegség mögött okként fennálló lelkiállapotra, félelemre, bizonytalanságra, önbizalomhiányra, stb. mert a cseppek a testi tünetek helyett az azokat okozó lelkiállapotot veszik célba, annak megszüntetésére irányulnak.

A Bach-virágterápia egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért a cseppek gyerekeknél, ill. más terápiákkal egyidejűleg és gyógyszeres kezelés mellett is biztonsággal alkalmazhatóak.

A cseppek kiválasztásához többféle megoldás jöhet szóba pl. izomteszt (kineziológia), kártya, tünetek felsorolása alapján kiválasztás. Én az izomtesztet használom.

Alkatfunkció/Testkód

A génekben hordozzuk a viselkedésünket.

A megjelenésünk, a testtartásunk és a vonásaink vizsgálata a történelem minden szakaszában fellelhető. Tudományos kutatások ezrei foglalkoznak azzal, vajon be lehet-e skatulyázni az egyéni individuumokat pusztán a külső jegyek alapján, és ennek tükrében kijelenthető-e, hogy ha valaki bizonyos külső ismérveket hordoz, akkor biztosan ennek megfelelő belső tulajdonságokkal rendelkezik. Úgy tűnik, hogy DNS-állományunk születésünk pillanatától kezdve meghatározza alapvető viselkedési mintáinkat. Robert L. Whiteside kutatásai statisztikailag is igazolták a testkódok és a viselkedési minták összefüggéseit. A kineziológia izgalmas ága az úgynevezett alkatfunkciós elemzés. Segítségével megtudhatjuk, hogy testfelépítésünk, fejformánk, arcberendezésünk milyen tulajdonságokról, jellemvonásokról árulkodik. Ennek segítségével megismerhetjük erősségeinket, melyekre alapozni érdemes egész életünk során, valamint gyenge pontjainkat, fejlesztendő területeinket, amik miatt így vagy úgy reagálunk bizonyos szituációkban, ahogy egyébként tudatosan nem szeretnénk és nem tudatosan döntöttünk el. Megfejthetjük sok esetben azt is: valakit miért tartunk vonzónak, mások miért taszítanak minket látszólag ok nélkül, sokszor választ kaphatunk arra is miért esünk ugyanabba a párkapcsolati hibába folyamatosan.

Ezeket az ismereteket a kineziológusok rendszeresen használják a kezelések során. Ha például a kliensnek konfliktusa van valakivel, a szakember megnézi (illetve izomteszteléssel megállapítja), melyik az az alkatfunkciós jegy, ami abban a helyzetben bekapcsol és megfelelő korrekciókkal oldja a hozzá kapcsolódó érzelmi stresszt. Ezután nagyobb eséllyel áll helyre a béke a két fél között. Az alkatfunkciós elemzés igazán hasznos lehet például pályaválasztás előtt, a gyermeknevelés során vagy a párkapcsolatunk elemzésénél. Olyankor is hasznos, ha állandó, visszatérő probléma van jelen az életünkben.